Бейнітний чавун для швидкозношуваних змінних деталей ґрунтообробної сільгосптехніки - Гогаєв, К.О.; Волощенко, С.М. (Вісник НАН України, 2015)
Розглянуто розроблену в Інституті проблем матеріалознавства ім. І.М. Францевича НАН України технологію виробництва литих лемешів і лап культиваторів з високоміцного бейнiтного чавуну. Наведено результати досліджень впливу термiчної обробки на властивостi високоміцного чавуну з бейнiтною структурою та данi польових випробувань литих зразків змінних деталей ґрунтообробної техніки. Рассмотрена разработанная в Институте проблем материаловедения им. И.Н. Францевича НАН Украины технология производства литых лемехов и лап культиваторов из высокопрочного бейнитного чугуна. Приведены результаты исследований влияния термической обработки на свойства высокопрочного чугуна с бейнитной структурой и данные полевых испытаний литых образцов сменных деталей почвообрабатывающей техники. This article relates the results of research and experiments in the field of influence of thermal processing on qualities of high-resistant cast-iron with bainite structure. The data of field experiments and tests of bainite high-resistant cast-iron moulded samples of plough-shares and also cultivator-sweeps are presented in this article.