Інноваційний розвиток економіки України як стратегічний напрям підвищення її конкурентоспроможності у світі - Гриньова, В.М.; Колодізєв, О.М. (Вісник економічної науки України, 2014)
У статті визначено місце України за рівнем конкурентоспроможності та проаналізовано стан інноваційної спроможності України у порівнянні з іншими країнами світу. Виділено негативні наслідки та проблеми системи управління інноваційними процесами в Україні. В статье определено место Украины по уровню конкурентоспособности и проанализировано состояние инновационной способности Украины по сравнению с другими странами мира. Выделены негативные последствия и проблемы системы управления инновационными процессами в Украине. The article was defined the place of Ukraine by the level of competitiveness compared to other countries and analyzed the innovation capability of Ukraine in comparison with other countries. The negative consequences and problems of management of innovation processes in Ukraine were separated.