Теоретичні основи і прикладні аспекти розвитку соціального партнерства в Україні - Головінов, О.М.; Головінов, М.І. (Вісник економічної науки України, 2014)
У статті проаналізовано діяльність інституту соціального партнерства в Україні, основні елементи механізму соціального діалогу, проблеми інституцій- них трансформацій. Представлена характеристика взаємовідносин основних сторін трипартизму, визначено оптимальні форми взаємодії партнерів для формування основ соціально-орієнтованої ринкової економіки. В статье проанализирована деятельность института социального партнерства в Украине, основные элемен-
ты механизма социального диалога, проблемы институциональных трансформаций. Представлена характеристика взаимоотношений основных сторон трипартизма, определены оптимальные формы взаимодействия партнеров для формирования основ социально-ориентированной рыночной экономики. The article analyzes the activity of the Institute of social partnership in Ukraine, the basic elements of the mechanism of social dialogue, the problems of institutional transformations. Presents a description of the relationship of the main parties of tripartism, the optimal forms of cooperation partners to form the basis of socio-oriented market economy.