Влияние характера труда на формирование общественных отношений в Украине - Ковалев, В.Н. (Вісник економічної науки України, 2014)
Сформирован методологический подход к определению меры общественных отношений в Украине в соответствии с требованием основного экономического закона общества социально-регулируемых рыночных отношений, а также экономического закона оплаты труда. Обоснована сущность этих законов, разработана структурная модель формирования хозяйственного механизма управления экономикой и оплатой труда, определены основополагающие принципы построения хозяйственного механизма соответственно стратегическим направлениям развития страны. Сформовано методологічний підхід до визначення міри суспільних відносин в Україні відповідно до вимог основного економічного закону суспільства соціально-регульованих ринкових відносин, а також економічного закону оплати праці. Обґрунтовано сутність цих
законів, розроблено структурну модель формування господарського механізму управління економікою та оплатою праці, визначено основоположні принципи побудови господарського механізму відповідно до стратегічних напрямів розвитку країни. The methodological going is formed near determination of measure of public relations in Ukraine in accordance with the requirement of basic economic law of society of the socially-managed market relations, and also economic law of payment of labour. Essence of these laws is reasonable, the structural model of forming of economic mechanism of management economy and payment of labour, fundamental principles of construction of economic mechanism are certain according to strategic directions of development of country.