Суть та напрями використання бюджетного потенціалу регіону - Пушак, Я.Я. (Вісник економічної науки України, 2014)
Узагальнено теоретичні підходи до визначення суті поняття «бюджетний потенціал регіону», представлено авторське бачення його трактування. Обгрунтовано поділ бюджетного потенціалу регіону на окремі складові та запропоновано методичний підхід до його визначення. Окреслено механізми та визначено напрями підвищення ефективності використання бюджетного потенціалу регіону. Обобщены теоретические подходы к определению сущности понятия «бюджетный потенциал региона», представлено авторское его толкование. Обоснованно разделение бюджетного потенциала региона на отдельные составляющие, а также предложен методический подход к его определению. Очерчено механизмы и определены направления повышения эффективности использования бюджетного потенциала региона. We have generalized the theoretical approaches to define the essence of the concept of «budgetary potential of the region,» presented the author’s vision of its interpretation and substantiated its division into separate components. The methodical approach to determining the budget potential of the region has been offered. We have outlined the mechanisms and determined the directions of improving the efficiency of budget potential of the region.