Форсайт как формирование общенациональной среды инновационного стратегического развития - Денисов, В.Т.; Авдеева, Е.С. (Вісник економічної науки України, 2014)
В настоящее время большое внимание уделяется таким терминам, как развитие и стратегия. Причем используются они не только на уровне предприятий, но и на уровне государств, интеграционных группировок. Однако, несмотря на кажущуюся простоту и точность определений этих понятий, существуютзначительные сложности с интерпретацией и оценкой результатов использования стратегии и развития предприятий. С другой стороны, классическое понятие стратегии, как свода определенных задач, целей на долгосрочный период не имеет соответствующих инструментов по ее построению и реализации. Нині велика увага приділяється таким термінам, як розвиток і стратегія. Причому використовуються вони не лише на рівні підприємств, але і на рівні держав, інтеграційних угрупувань. Проте, незважаючи на уявну простоту і точність визначень цих понять, існують значні складнощі з інтерпретацією і оцінкою результатів використання стратегії і розвитку підприємств. З іншого боку, класичне поняття стратегії, як зведення певних завдань, цілей на довгостроковий період не має відповідних інструментів по її побудові і реалізації. Presently large attention is spared to such terms, as development and strategy. They are thus used not only at the level of enterprises but also at the level of the states, integration groupments. However, in spite of seeming simplicity and exactness of determinations of these concepts, there are considerable complications with interpretation and estimation of results of the use of strategy and development of enterprises. On the other hand, classic concept of strategy, as a vault of certain tasks, goals on a long-term period does not have a corresponding instruments on her construction and realization.