Іноземний капітал банківської системи України в умовах кризових явищ - Заєць, М.А.; Задорожнюк, В.С. (Вісник економічної науки України, 2014)
Розглянуто системні причини та фактори, що визначають подальший розвиток тенденцій на вітчизняному банківському ринку у зв’язку з присутністю іноземного капіталу. Стаття присвячена аналізу частки та структури іноземного капіталу у банківській системі України, визначено його позитивний і негативний вплив на розвиток валютного ринку та банківської системи загалом, проведено порівняльний аналіз діяльності вітчизняних банків і банків з іноземним капіталом, обґрунтовано можливі шляхи зміцнення позицій вітчизняних банків на валютному ринку України. Рассмотрены системные причины и факторы, определяющие дальнейшее развитие тенденций на отечественном банковском рынке в связи с присутствием иностранного капитала. Статья посвящена анализу доли и структуры иностранного капитала в банковской системе Украины, определены его положительное и отрицательное влияние на развитие валютного рынка и банковской системы в целом, проведен сравнительный анализ деятельности отечественных банков и банков с иностранным капиталом, обоснованно возможные пути укрепления позиций отечественных банков на валютном рынке Украины. The article describes the systemic causes and factors determine the further development trends in the domestic banking market due to the presence of foreign capital. This article analyzes the structure and share of foreign capital in the banking system of Ukraine, to determine its positive and negative effects on the development of the foreign exchange market and the banking system as a whole, the comparative analysis of the activities of national banks and banks with foreign capital, reasonably possible ways to strengthen the position of domestic banks in the foreign exchange Ukrainian market.