Інтелектуальна взаємодія у формуванні інтелектуального потенціалу виробничо-торговельного підприємств - Князь, С.В.; Пушак, Г.І.; Холявка, Л.Ю. (Вісник економічної науки України, 2014)
Проведено аналіз методичних підходів до формування інтелектуального потенціалу з позиції їхньої сутності, переваг і недоліків для суб’єкта господарювання. Визначено сутність поняття інтелектуальної взаємодії на підприємстві, її головні особливості та суб’єктів. Розроблено матрицю інтелектуальної взаємодії у формуванні інтелектуального потенціалу виробничо-торговельного підприємства з поєднанням блоків та етапів даної взаємодії. Проведен анализ методических подходов к формированию интеллектуального потенциала с позиции их сущности, преимуществ и недостатков для предприятия. Определена сущность понятия интеллектуального взаимодействия на предприятии, его главные особенности и субъектов. Разработано матрицу интеллектуального взаимодействия в формировании интеллектуального потенциала производственно-торгового предприятия с сочетанием блоков и этапов данного взаимодействия. This article provides an analysis of methodological approaches to the formation of the intellectual potential of the position of their nature, their advantages and disadvantages for the entity. The essence of the concept of intellectual interaction between the company, its main features and subjects were established. The matrix of the intellectual interaction in the formation of the intellectual potential of industrial and commercial enterprise with a combination of blocks and stages of interaction has been elaborated.