Проблемы и новые направления валютной политики в Республике Беларусь - Маркусенко, М.В. (Вісник економічної науки України, 2014)
На основе анализа реализуемых мер валютной политики для Республики Беларусь автором разработаны направления совершенствования ее инструментов, предложены новые пути развития валютной политики, комплекс мер по регулированию валютного рынка на основе нового критерия (по элементам механизма функционирования эффективного рынка). На основі аналізу заходів валютної політики, що реалізовуються, для Республіки Білорусь автором розроблені напрями вдосконалення її інструментів, запропоновані нові шляхи розвитку валютної політики, комплекс заходів по регулюванню валютного ринку на основі нового критерію(по елементах механізму функціонування ефективного ринку). On the basis of analysis of the realized measures of currency politics for Republic of Belarus an author is work out directions of perfection of her instruments, the new ways of development of currency politics offer, complex of measures on adjusting of currency market on the basis of new criterion(on the elements of mechanism of functioning of efficient market).