Підходи до ухвалення організаційних рішень і вибору фінансової стратегії підприємства - Іванов, С.В. (Вісник економічної науки України, 2015)
В дослідженні розглянуто питання фінансової стійкості підприємства, за рахунок вирішення проблеми фінансової безпеки, використання можливостей фінансового потенціалу як умови якісної розробки фінансової стратегії підприємства. Виявлені базові характеристики фінансової стратегії підприємства. Показано місце фінансової стратегії в стратегічному наборі підприємства. Сформульовано базовий концептуальний підхід до формування фінансової стратегії, з урахуванням заходів щодо забезпечення фінансової безпеки підприємства, з урахуванням етапів його життєвого циклу. В исследовании рассмотрены вопросы финансовой устойчивости предприятия, за счет решения проблемы финансовой безопасности, использования возможностей финансового потенциала как условия качественной разработки финансовой стратегии предприятия. Выявлены базовые характеристики финансовой стратегии предприятия. Показано место финансовой стратегии в стратегическом наборе предприятия. Сформулирован базовый концептуальный подход к формированию финансовой стратегии, с учетом мероприятий по обеспечению финансовой безопасности предприятия, с учетом этапов его жизненного цикла. The study examined the issues of financial sustainability of the enterprise, by addressing the problem of financial security, providing for financial potential as a condition of qualitative development of the financial strategy of the company. Identified the basic characteristics of the financial strategy of the enterprise. Shows the location of the financial strategy in a strategic set of enterprise. Sets forth a basic conceptual approach to the formation of financial strategy, taking into account the measures to ensure the financial security of the company, taking into account the stages of its life cycle.