Визначення впливу різноманітних видів, форм зайнятості та безробіття населення на стан національного ринку праці - Кір’ян, Т.М.; Шаповал, М.С. (Вісник економічної науки України, 2015)
В роботі досліджено вплив, видів, форм зайнятості та безробіття на стан національного ринку праці. Показано, що зайнятість населення за формами захищеності підрозділяється у першу чергу на захищеністьсамих зайнятих, захищеність трудових функцій та захищеність на ринку праці. Основними напрямами боротьби з безробіттям є розширення сфери докладання праці, система навчання та перенавчання протягом життя, створення стимулів для безробітних щодо пошуку робочих місць та багато іншого. В работе исследовано влияние видов, форм занятости и безработицы на состояние национального рынка труда. Показано, что занятость населения за формами защищенности подразделяются в первую очередь на защищенность занятых, защищенность трудовых функций и защищенность на рынке труда. Основными направлениями борьбы с безработицей является расширение сферы приложения труда, система обучения и переобучения на протяжении жизни, создания стимулов для безработных относительно поиска рабочих мест и многое другое. The article is devoted to research of the impact of different kinds and forms of employment, and unemployment, on the situation in national labor market. It is shown that employment, by the forms of protection, is divided into protection of employed people, protection of labor functions, and protection in labor market. Main directions to overcome unemployment are: widening the scope of application of labor, the system of life-long learning and creation of motivation for unemployed people to find new jobs, and so on.