Активізація інноваційної діяльності в наук- і технопарках як виклик глобальної економіки - Осадча, Н.В. (Вісник економічної науки України, 2015)
Проаналізовано світові тенденції створення наукових та технопарків, а також проблеми їх створення в Україні. Визначені етапи формування наукового парку в сучасних реаліях української економіки та недоліки інституційних механізмів формування наукового парку. Визначені тенденції розвитку інноваційної політики та шляхи підтримки венчурної інноваційної діяльності. Проанализированы мировые тенденции создания научных и технопарков, а также проблемы их создания в Украине. Определены этапы формирования научного парка в современных реалиях украинской экономики и недостатки институциональных механизмовформирования научного парка. Определены тенденции развития инновационной политики и пути поддержки венчурной инновационной деятельности. The aim of this research consists in determination of world tendencies of forming of innovative politics, development of recommendations in relation to activation of innovative activity in scientific and technological parks in Ukraine. The article analyzes the global trends of creating scientific and industrial parks, as well as the problems of it’s creation in Ukraine.