Світові та європейські тенденції розвитку державно-приватного партнерства у визначенні пріоритетних сфер застосування - Тараш, Л.І.; Петрова, І.П. (Вісник економічної науки України, 2015)
У статті досліджено тенденції розвитку державно-приватного партнерства у світовій та європейській практиці. Проаналізовано масштаби та сфери застосування державно-приватного партнерства у країнах з розвиненою економікою, у країнах, що розвиваються та у країнах з перехідною економікою. На основі аналітичного дослідження світових і європейських тенденцій розвитку державно-приватного партнерства визначено пріоритетні сфери застосування партнерськоївзаємодії держави і бізнесу у вітчизняній економіці. В статье исследованы тенденции развития государственно-частного партнерства в мировой и европейской практике. Проанализированы масштабы и сферы применения государственно-частного партнерства в странах с развитой экономикой, в развивающихся странах и в странах с переходной экономикой. На основе аналитического исследования мировых и европейских тенденций развития государственно-частного партнерства определены приоритетные сферы применения партнерского взаимодействия государства и бизнеса в отечественной экономике. The article examined progress trends of the public-private partnerships in the world and European practice. The scopes and applications of the public-private partnership in the advanced economies, developing countries and countries with economies in transition are analyzed. On the basis of an analytical study of the world and European progress trends of public-private partnerships as for the use of priority applications of the state and private sector partnership in the domestic economy are identified.