Філософія економічних циклів - Ткаченко, В.А.; Клочко, В.М; Кухтін, К.В. (Економічний вісник Донбасу, 2015)
Необхідність ноосферної еволюції теорії філософії економічної науки диктується входом України в світову організацію торгівлі та глобалізацією економіки. Потрібна нова філософія економіко-генетичної теорії й економічних циклів, як нова форма пошуку раціональних рішень та зв'язків спадкових чинників, що враховує онтогенез і філогенез об'єкту дослідження. Вона потребує підвищення якості і ефективності економічного управління, узгодженості функціонування усіх форм господарських формувань і галузей економіки. Форми і методи якості і ефективності ноосферної економічної еволюції, потребують постійного вдосконалення і рішення теоретичних та методичних «глобальних проблем» методами теорії хвильової динаміки циклічного економічного розвитку. Форма стосунків філософії економічної діяльності та економічних циклів має риси інноваційної ноосферної економічної коеволюції, демократичної по своєму змісту. Необходимость ноосферной эволюции теории философии экономической науки диктуется входом Украины в мировую организацию торговли и глобализацией экономики. Нужна новая философия экономико-генетической теории и экономических циклов, как новая форма поиска рациональных решений и связей наследственных факторов, которая учитывает онтогенез и филогенез объекта исследования. Она нуждается в повышении качества и эффективности экономического управления, согласованности функционирования всех форм хозяйственных формирований и отраслей экономики. Формы и методы качества и эффективности ноосферной экономической эволюции, нуждаются в постоянном совершенствовании и решении теоретических и методических «глобальных проблем» методами теории волновой динамики циклического экономического развития. Форма отношений философии экономической деятельности и экономических циклов имеет черты инновационной ноосферной экономической коэволюции, демократической по своему содержанию. The necessity of noosfernoy dictated the evolution of theory of philosophy of economic science included of Ukraine in world organization of trade and globalization of economy. New philosophy of economic-genetics theory and economic cycles, as new form of search of rational decisions and connections of the inherited factors, is needed, which takes into account ontogenesis and phylogenies of research object. It needs upgrading and efficiency of economic management, coordination of functioning of all of forms of the economic forming and industries of economy. Forms and methods of quality and efficiency of noosfernoy of economic evolution need permanent perfection and decision of theoretical and methodical «global problems». The form of relations of philosophy of economic activity and economic cycles has lines of innovative noosfernoy economic koevolyucii, democratic on the maintenance.