Визначення чинників державного регулювання інноваційної діяльності вугільних підприємств - Драчук Ю. З., Кочешкова І. М., Трушкіна Н. В. (Економічний вісник Донбасу, 2015)
Розглянуто зміст чинників державного регулювання інноваційного розвитку вугільної промисловості: інвестиційні, галузеві та інституціональні. Досліджено вплив чинників на інноваційну діяльність вугільних підприємств з використанням методу аналітичного вирівнювання рядів динаміки. Визначено напрями інституціонального забезпечення інноваційного розвитку вугільної промисловості та економічної безпеки. Рассмотрено содержание факторов государственного регулирования инновационного развития угольной промышленности: инвестиционные, отраслевые и институциональные. Исследовано влияние факторов на инновационную деятельность угольных предприятий с использованием метода аналитического выравнивания рядов динамики. Определены направления институционального обеспечения инновационного развития угольной промышленности и экономической безопасности. The contents factors of state regulation of innovative development of the coal industry are considered: investment, industrial and institutional. The influence factors on the innovation of coal enterprises are studied using the method of analytical smoothing of time series. Directions institutional support of innovative development of the coal industry and economic security are defined.