Досвід розвитку європейських ринків освітніх послуг - Чайка, І.П. (Економічний вісник Донбасу, 2015)
У статті узагальнено європейський досвід реформування системи вищої освіти з метою його застосування для розробки моделі розвитку вищої освіти України, підвищення ефективності функціонування національних ВНЗ. В статье обобщен европейский опыт реформирования системы высшего образования с целью его применения для разработки модели развития высшего образования Украины, повышения эффективности функционирования национальных ВУЗов. In the article European experience of reformation of the system of higher education is generalized with the purpose of his application for development of model of development of higher education of Ukraine, increase of efficiency of functioning of national Institutions of higher learning.