Уточнення до розрахунку дискових муфт та гальм - Овчаренко, Ю.М.; Бондаренко, Л.М. (Геотехнічна механіка, 2013)
Запропонована методика знаходження середньої величини радіусу поверхні тертя дискових гальм та муфт з урахуванням їх основної фізичної задачі – перетворення механічної енергії в теплову. We present the technique of finding the average radius of the friction surface of disc brakes and clutches with regard to their basic physical problem – converting mechanical energy into heat.