Small Innovative Enterprises in Ukraine and Europe: Tendencies, Problems, and Incentive Tools for Their Development - Tulku, Y.I. (Економічний вісник Донбасу, 2014)
The article aims to investigate the current situation of small innovative enterprises in Ukraine and compare changes in time and among countries. The analysis shows the tendencies, weaknesses, threats, which companies and national governments face with. It also could help to find new ways and incentives to improve the current positions and develop a strong strategy for the future. Стаття призвана дослідити поточну ситуацію розвитку малого інноваційного підприємництва в Україні та зробити порівняльний аналіз змін у часі та з іншими країнами. Аналіз показує тенденції, слабкі сторони, виклики, з якими зустрічаються компанії та уряди. Також проведене дослідження може допомогти знайти шляхи та стимули для поліпшення позицій і розробити сильну стратегію, орієнтовану на майбутнє. Статья призвана исследовать текущую ситуацию развития малого инновационного предпринимательства в Украине и сделать сравнительный анализ изменений во времени и с другими странами. Анализ показывает тенденции, слабые стороны, угрозы, с которыми встречаются компании и правительства. Также проведенное исследование может помочь найти пути и стимулы для улучшения текущих позиций и разработать сильную стратегию, ориентированную на будущее.