Dividend Puzzle on Bulgarian Stock Exchange - Opportunity for an Abnormal Risk-adjusted Returns - Pavlov, Ts.L. (Економічний вісник Донбасу, 2014)
The present paper examines the gap between the leading theoretical formulations about the optimal dividend policy and empirical data on the companies and investor’s behaviour known in the academic literature as “dividend puzzle”. The existence of this phenomenon and its impact on share prices are explored. The aim of the study is to establish whether it is possible risk-adapted high-yield to be realized through dividend investing. Empirical results show that the yield on the actively or passively managed portfolio of high-dividend-yield shares outperforms the main index of Bulgarian Stock Exchange -Sofia. Стаття досліджує розрив між теоретичними формулюваннями просування політики оптимізації дивіденду і емпіричними даними компаній і пове- дінкою інвестора, відомій в академічній літературі як "головоломка дивіденду". Досліджено існування цього явища і його вплив на загальні ціни. Мета вивчення - встановити чи є можливим пристосува-ти високоприбутковість для усвідомлення розра- хунку дивіденду. Емпіричні результати показують, що прибуток на активно або пасивно управляємий портфель високодохідних акцій покращує головний індекс Болгарської фондової біржі. Статья исследует разрыв между теоретическими формулировками политики оптимизации дивиденда и эмпирическими даннными компаний и поведеним инвестора, известный в академичнеской литературе как "головоломка дивиденда". Исследовано существование этого явления и его влияние на общие цены. Цель изучения - установить возможность приспособления высокоприбыльности для понимания расчета дивиденда. Эмпирические результаты показывают, что прибыль на активно либо пасивно управляемый портфель высокодоходных акций улучшает главный индекс Болгарской фондовой биржи.