Властивості похідних піролу як потенційних протипухлинних сполук нового покоління - Кузнєцова, Г.М.; Линчак, О.В.; Яблонська, С.В.; Бахуринська, О.М.; Данилов, М.О.; Бичко, А.В.; Рибальченко, В.К. (Доповіді НАН України, 2014)
Дослiджено вплив похiдних пiролу 5-амiно-4-(1,3-бензотiазол-2-iл)-1-(3-метоксифенiл)-1,2-дигiдро-3Н-пiрол-3-ону i 1-(4-Cl-бензил)-3-Cl-4-(CF3-фенiламiно)-1Н-пiрол-2,5-дiону
на кишечник та печiнку щурiв за умов iндукованого 1,2-диметилгiдразином раку товстої кишки. Показано, що данi сполуки є малотоксичними, виявляють протипухлинну
активнiсть, мають антиоксидантнi та мембранотропнi властивостi. Исследовано влияние производных пиррола 5-амино-4-(1,3-бензотиазол-2-ил)-1-(3-метоксифенил)-1,2-дигидро-3Н-пиррол-3-она и 1-(4-Cl-бензил)-3-Cl-4-(CF3-фениламино)-1Н-пиррол-2,5-диона на кишечник и печень крыс в условиях индуцированного 1,2-диметилгидразином
рака толстого кишечника. Показано, что данные соединения являются малотоксичными,
проявляют противоопухолевую активность, имеют антиоксидантные и мембранотропные свойства. The effects of pyrrol derivatives 5-amyno-4-(1,3-benzothyazol-2-yl)-1-(3-methoxyphenyl)-1,2-dihydro-3Н-pyrrol-3-one and 1-(4-Cl-benzyl)-3-Cl-4-(CF3-phenylamino)-1Н-pyrrol-2,5-dione on rat intestine and liver under 1,2-dimethylhydrazine-induced colon cancer are investigated. Low toxicity,
antitumor activity, antioxidant and membranotropic properties of these compounds are observed.