Дія паклітакселу та інгібітора ядерного фактора NF-κВ на пухлини раку щитоподібної залози in vivo - Пушкарьов, В.М.; Ковзун, О.І.; Пушкарьов, В.В.; Тронько, М.Д. (Доповіді НАН України, 2014)
Iнгiбiтор ядерного фактора капа В (NF-кВ) дегiдроксиметилепоксиквiномiцин (DHMEQ)
посилює лiкувальний ефект паклiтакселу щодо пухлин, якi утворюються шляхом ксенотрансплантацiї клiтин анапластичної карциноми щитоподiбної залози лiнiї FRO.
У тварин, пролiкованих паклiтакселом та iнгiбiтором NF- В, спостерiгали зменшення
об’єму пухлин, що вiрогiдно вiдрiзнялося вiд ефектiв кожної зi сполук окремо. Таким
чином, комбiноване застосування паклiтакселу та iнгiбiтора NF- В є перспективною
стратегiєю для подальших доклiнiчних дослiджень, що мають за мету розробку нових
хiмiотерапевтичних пiдходiв для лiкування анапластичного раку щитоподiбної залози. Ингибитор ядерного фактора каппа В (NF-кВ) дегидроксиметилэпоксиквиномицин
(DHMEQ) усиливает лечебный эффект паклитаксела относительно опухолей, которые
образуются путем ксенотрансплантации клеток анапластической карциномы щитовидной
железы линии FRO. У животных, пролеченных паклитакселом и ингибитором NF- B, наблюдали уменьшение объема опухолей, что достоверно отличалось от эффектов каждого
из соединений в отдельности. Таким образом, комбинированное применение паклитаксела
и ингибитора NF- В является перспективной стратегией для дальнейших доклинических исследований, имеющих целью разработку новых химиотерапевтических подходов для лечения анапластического рака щитовидной железы. Nuclear factor kappa B (NF-кВ) inhibitor dehydroxymethylepoxyquinomicin (DHMEQ) enhances
the therapeutic effect of paclitaxel on tumors formed by the xenotransplantation of anaplastic thyroid
carcinoma FRO cells. In animals treated with paclitaxel and NF- В inhibitor, a reduction in the
tumor volume was observed, which is significantly different from the effects of each of the compounds
in particular. Thus, the combined use of paclitaxel and NF- В inhibitor is a promising strategy for
further preclinical studies for developing the new chemotherapeutic approaches for the anaplastic
thyroid cancer treatment.