Осесимметричное магнитоупругое деформирование гибкой ортотропной кольцевой пластины с учетом ортотропной электропроводности - Мольченко, Л.В.; Лоос, И.И.; Федорченко, Л.М. (Прикладная механика, 2013)
Розглянуто нелінійну задачу магнітопружності в осесиметричній постановці для ортотропної кільцевої пластини з ортотропною електропровідністю. Одержано розв'язувальну систему нелінійних диференціальних рівнянь, яка описує напружено-деформівний стан гнучких ортотропних кільцевих пластин в механічному та магнітному полях. Наведено числовий приклад. Проведено аналіз напруженого стану ортотропної пластини залежно від тангенційної складової магнітної індукції. The nonlinear problem of magnetoelasticity is considered in the axisymmetric statement for a circular ring plate. The resolving system of nonlinear differential equations is obtained, which describes the stress-strain state of the flexible orthotropic ring plate in mechanical and magnetic fields. The numerical example is given. An analysis of the stress state of orthotropic plate is carried out depending on the tangential component of the magnetic induction.