К расчету усталостной долговечности призматических стержней при асимметричном циклическом нагружении - Голуб, В.П.; Пелых, В.Н.; Погребняк, А.Д. (Прикладная механика, 2013)
Розв'язано задачу розрахунку втомної довговічності зразків металевих матеріалів за умов асиметричного навантаження на базі методу еквівалентних напружень. Як еквівалентне розглянуто симетричне циклічне навантаження. Розв'язано і експериментально апробовано задачу розрахунку втомної довговічності зразків із вуглецевих сталей, жароміцних сталей та сплавів за умов асиметричних циклічних розтягу - стиску, згину та скручення. An analysis of the fatigue life-time of the metal specimens is carried out for the asymmetric loading using the method of equivalent stresses. The symmetric cycle loading as the equivalent regime is considered. The problem of fatigue life-time calculation of specimens made of carbon steels, high-temperature steels and alloys is approved experimentally in conditions of the asymmetric cyclic conditions of tension-compression, bending and torsion.