Вынужденные электромеханические колебания прямоугольных пьезокерамических стержней с разделенными электродами - Карлаш, В.Л. (Прикладная механика, 2013)
Описано експериментальне дослідження п'єзокерамічних стрижнів із розділеними електродами. Показано, що гармонічний характер розподілу внутрішніх механічних напружень після розділення електродів зберігається. Сталий рівень вихідної напруги між резонансами пояснюється ємнісним діленням. The experimental study of piezoelectric rods with separated electrodes is described. It is shown that the harmonic character of distribution of the internal mechanical stresses is saved after separation of electrodes. The constant level of output voltage between resonances is explained by the capacity division.