Определение в уточненной постановке напряженного состояния ортотропных тороидальных оболочек - Григоренко, Я.М.; Авраменко, Ю.А. (Прикладная механика, 2013)
На основі розробленого підходу розв'язано задачу та проведено дослідження напруженого стану ортотропних тороїдальних оболонок у некласичній постановці, що базується на моделі прямолінійного елемента. Наведено числові дані про розподіли прогинів та напружень залежно від викривлення осі оболонки. Basing on the developed before approach, the solution of a problem on stress state of orthotropic toroidal shells in the non-classical statement is given. The solution is founded on the rectilinear element hypothesis. The findings are shown on the deflection an stress distribution in dependence of the shall axis curvature.