Можливі моделі розвитку інституту президентства в Україні - Зелінська, М. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2007)
Автор робить спробу спрогнозувати розвиток такого державного інституту, як президентура після набрання чинності змін до Конституції України 2004 року. Прогнозуються основні можливі моделі розвитку цього інституту.