Група точкових симетрій системи вільних рівнянь другого порядку - Шаповал, Н.М. (Доповіді НАН України, 2014)
Доведено, що повною групою точкових симетрiй системи вiльних звичайних диференцiальних рiвнянь другого порядку є загальна проективна група, що дiє у просторi незалежних i залежних змiнних. Доказано, что полной группой точечных симметрий системы свободных обыкновенных дифференциальных уравнений второго порядка является общая проективная группа, действующая в пространстве независимых и зависимых переменных. It is proved that the complete point symmetry group of a system of free second-order ordinary
differential equations is a projective general linear group acting in the space of independent and
dependent variables.