Структура і динаміка тирозил-тРНК синтетази Mycobacterium tuberculosis у комплексі з інгібітором SB-219383 - Микуляк, В.В.; Корнелюк, О.І. (Доповіді НАН України, 2014)
Iнгiбiтор SB-219383 та його аналоги є класом потенцiйних iнгiбiторiв бактерiальних
тирозил-тРНК синтетаз. Для дослiдження динамiчних фармакофорних ознак проведено моделювання молекулярної динамiки тирозил-тРНК синтетази еубактерiї Mycobacterium tuberculosis у комплексi з iнгiбiтором SB-219383. Показано, що iнгiбiтор зв’язується в активному центрi ферменту, взаємодiючи з дiлянкою зв’язування тирозину
та фосфатної групи. SB-219383 не взаємодiє з каталiтичною петлею KMSKS. Ингибитор SB-219383 и его аналоги являются классом потенциальных ингибиторов бактериальных тирозил-тРНК синтетаз. Для исследования динамических фармакофорных
признаков проведено моделирование молекулярной динамики тирозил-тРНК синтетазы
эубактерии Mycobacterium tuberculosis в комплексе с ингибитором SB-219383. Показано, что
ингибитор связывается в активном центре фермента, взаимодействуя с участком связывания тирозина и фосфатной группы. SB-219383 не взаимодействует с каталитической петлей KMSKS. Inhibitor SB-219383 and its analogues are a class of potential inhibitors of bacterial tyrosyl-tRNA
synthetases. To study the dynamic pharmacophore features, we have performed molecular dynamics
simulations of M. tuberculosis tyrosyl-tRNA synthetase in complex with SB-219383 inhibitor. The
inhibitor binds to the active center of the enzyme interacting with the region of binding of tyrosine
and a phosphate group. SB-219383 does not interact with the catalytic KMSKS loop.