Межфазное взаимодействие в системе огнеупор—расплав Al₈₆Ni₆Y₈ - Верховлюк, А.М.; Беспалый, А.А.; Шумихин, В.С.; Верховлюк, П.А. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2008)
Методом лежащей капли исследованы межфазные свойства в системе
огнеупорный материал—расплав Al₈₆Ni₆Y₈. Выбраны огнеупоры и установлены температурные режимы плавки сплава данной системы. Методою лежачої краплі досліджено міжфазні властивості в системі вогнетривкий матеріял—розтоп Al₈₆Ni₆Y₈. Вибрано вогнетривкі матеріяли та
встановлено температурні режими топлення стопу даної системи. Interfacial properties of the fire-proof-material—Al₈₆Ni₆Y₈-melt system are
investigated by the method of sessile droplet. Fireproof materials are chosen,
and temperature conditions for this system alloy melting are ascertained.