Властивості полімерних композитів на основі нанорозмірного діоксиду кремнію, модифікованого йодидом срібла - Горбик, П.П.; Кондратенко, О.В.; Мазуренко, Р.В.; Махно, С.М.; Міщенко, В.М. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2008)
Досліджено електрофізичні властивості нанорозмірного кремнезему, модифікованого йодидом срібла. Показано, що хімічна модифікація поверхні кремнезему AgI дозволяє розширити діяпазон керованої зміни значень комплексної діелектричної проникности системи AgI—SiO2 та оптимізувати її практичне використання з метою виготовлення полімерних композиційних матеріялів, що ефективно взаємодіють з електромагнетним випроміненням. Исследованы электрофизические свойства наноразмерного кремнезема, модифицированного иодидом серебра. Показано, что химическая модификация поверхности кремнезема AgІ дает возможность расширить диапазон управляемых изменений значений комплексной диэлектрической проницаемости системы AgІ—SiO2 и оптимизировать её практическое использование с целью изготовления полимерных композиционных материалов, которые эффективно взаимодействуют с электромагнитным излучением. The electrophysical properties of nanoscale silica modified with silver iodide are studied. As shown, chemical modification of silica surface with AgI allows one to extend the range of controlled variation of complex dielectricconstant values for the AgI—SiO2 system and optimize its practical application in fabrication of polymer composite materials, which efficiently interact with electromagnetic radiation.