Управління комерційними ризиками виробничих підприємств - Колосова, К.А. (Економічний вісник Донбасу, 2015)
Розглянуто питання управління комерційними ризиками виробничих підприємств, що виникають при підвищенні закупівельних цін на сировину і інші закупівельні матеріали, вимушеному зниженні продажних цін продукції під впливом конкуренції та зменшення платоспроможного попиту, а також при зменшенні обсягів продажів продукції при втраті ринків її збуту. Визначено методи оцінювання ймовірних ризикових втрат і джерела їх компенсування, проілюстровано їх використання на основі даних агропереробних підприємств. Визначено завдання щодо вдосконалення системи менеджменту підприємств для запровадження управління комерційними ризиками в поточному режимі. Рассмотрены вопросы управления коммерческими рисками производственных предприятий, возникающими при повышении закупочных цен на сырье и другие закупочные материалы, вынужденном снижении продажных цен на продукцию под влиянием конкуренции и уменьшения платежеспособного спроса, а также при уменьшении объемов продаж продукции при потере рынков ее сбыта. Определены методы оценки вероятных рисковых потерь и источники их компенсации, проиллюстрировано их использования на основе данных агроперерабатывающих предприятий. Определены задачи по совершенствованию системы менеджмента предприятий для внедрения управления коммерческими рисками в текущем режиме. The problems of managing business risks industrial enterprises, emerging with increasing purchasing prices for raw materials and other materials procurement, forced reduction of the selling prices of the products under the influence of competition and reduce the effective demand, as well as a decrease in sales of products with the loss of its sales markets. Define a method for assessing the potential risk of loss and sources of their compensation, their use is illustrated on the basis of agro-processing enterprises. The tasks to improve the management of enterprises to implement management of commercial risk in the current mode.