Про розуміння управління ефективністю діяльності підприємства - Лазарева, Н.О. (Економічний вісник Донбасу, 2015)
В статті визначено поняття «управління ефективністю діяльності підприємства». Встановлено взаємозв’язок елементів процесу управління ефективністю діяльності підприємства. Визначено основні стадії та етапи циклу управління ефективністю. Встановлено засоби управління ефективністю. Автор проаналізувала модель організаційної ефективності та запропонувала основні принципи здійснення управління ефективністю діяльності підприємства. В статье определено понятие «управление эффективностью деятельности предприятия». Установлена взаимосвязь элементов процесса управления эффективностью деятельности предприятия. Определены основные стадии и этапы цикла управления эффективностью. Установлены средства управления эффективностью. Автор проанализировала модель организационной эффективности и предложила основные принципы осуществления управления эффективностью деятельности предприятия. The paper defines the concept of enterprise performance management. The interrelations for the components of enterprise performance management are identified. The main stages of performance management cycle are determined. The tools for performance management are revealed. The author analyzes the model of organizational performance and suggests the basic principles of enterprise performance management.