Соціально-побутова сфера життя громадян УРСР як відбиток пріоритетів держави від початку повоєнної відбудови до кінця «відлиги» - Янковська, О. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2014)
Об’єктом дослідження статті є щоденно-побутові аспекти життя
пересічного громадянина УРСР, зокрема, спроможність до споживання
матеріальних благ, а також його соціальне забезпечення, житлові умови
тощо.
Ключові слова: щоденний побут, умови життя, соціальне забезпечення, пенсійна реформа, житлове будівництво. Объектом исследования статьи являются повседневно-бытовые аспекты жизни
рядового гражданина УССР, в частности, возможность потреблять материальные
блага, а также его социальное обеспечение, жилищные условия.
Ключевые слова: повседневный быт, условия жизни, социальное обеспечение, пенсионная реформа, жилищное строительство. The object of the paper is to study the everyday aspects of the life of an ordinary citizen of
the UkrSSR, particularly the ability to consume of goods, social providing and housing.
Keywords: everyday life, living conditions, social providing, pension reform, construction
of houses.