Дослідження національної архітектурно-мистецької спадщини у діяльності історичного товариства Нестора-літописця (1900-ті рр.) - Ковпаненко, Н. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2014)
У статті на основі опублікованих і архівних джерел досліджується діяльність Історичного товариства Нестора-літописця по вивченню національної архітектурно-мистецької спадщини. Висвітлено роботу Комісії по опису старожитностей України, розглянуто друковані праці її членів. Ключові слова: архітектурно-мистецька спадщина, Історичне товариство Нестора-літописця, Комісія по опису старожитностей України, Г. Павлуцький В статье на основе опубликованных и архивных источников исследуется деятельность Исторического общества Нестора-летописца по изучению национального архитектурно-художественного наследия. Освещена работа Комиссии по описанию древностей Украины, рассмотрены печатные работы ее членов. Ключевые слова: архитектурно-художественное наследие, Историческое общество Нестора-летописца, Комиссия по описанию древностей Украины, Г. Павлуцкий. Relying on published and archived documents, the paper describes the activities of the Nestor-the-Chronicler History Society in studying the national and artistic heritage. It covers the activities of the Commission on Attribution of Ukrainian Memorabilia and analyzes printed works of its members. Keywords: architectural and artistic heritage, the Nestor-the-Chronicler History Society, the Commission for Attribution of Ukrainian Memorabilia, H. Pavlutskyi.