Прижиттєві вшанування М.С. Грушевського (до 1926 року) - Скрипник, П. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2014)
У статті висвітлюються питання прижиттєвих вшанувань М. Грушевського до 1926 року. Показано, що українське суспільство пильно
стежило за науковою та громадською діяльністю вченого, шанувало
його талант і внесок у розвиток національно-визвольного руху України.
Ключові слова: Михайло Грушевський, національно-визвольний рух
України. В статье освещаются вопросы прижизненных чествований М. Грушевского до 1926
года. Показано, что украинское общество внимательно следило за научной и общественной деятельностью учёного, ценило его талант и вклад в развитие национально-освободительного движения Украины.
Ключевые слова: Михаил Грушевский, национально-освободительное движение
Украины. The paper elucidates the issues of public honors paid to M.Hrushevsky during his lifetime
before 1926. It shows that the Ukrainian society closely followed the academic and public
activities of the scholar, highly appraised his talent and contribution to the development of the
Ukrainian national liberation movement.
Keywords: Mykhailo Hrushevsky, Ukrainian national liberation movement.