Українське суспільство: від пізнього сталінізму до хрущовської «відлиги» - Даниленко, В.; Лаас, Н.; Смольніцька, М. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2014)
У статті зроблено спробу узагальнити вивчення проблем соціальної історії України часів пізнього сталінізму та хрущовського періоду. З цією метою автори використовують концепти «трансформація», «традиційний соціум», «модернізація». В статье сделана попытка обобщить изучение проблем социальной истории Украины времен позднего сталинизма и хрущевской эпохи. С этой целью авторы используют концепты «трансформация», «традиционный социум», «модернизация». Ключевые слова: социальная история Украины, социальные трансформации, традиционное общество, модернизация. In the article, the authors tried to generalize the ways of studying the problems of Ukrainian social history from the late 1940s till the late 1960s. The concepts that are used for this purpose include «transformation», «traditional society», and «modernization». Keywords: social history of Ukraine, social transformation, traditional society, modernization.