Об интегрируемости в задачах динамики твердого тела, взаимодействующего со средой - Шамолин, М.В. (Прикладная механика, 2013)
Проведено повний аналіз фазових траєкторій, що відповідають руху твердого тіла в середовищі, яке створює опір, в умовах квазістаціонарності. Вивчені відповідні системи більш загального вигляду, які характеризуються деякими нетривіальними симетріями прихованого типу. The full analysis is carried out of the phase trajectories, which correspond to a motion of the rigid body in a resistant medium within conditions of quasi-stationarity. Some systems of more general kind are studied, which are characterized by certain nontrivial symmetries of the hidden type.