Бифуркации автоколебаний колесного модуля в окрестности прямолинейного режима движения - Вельмагина, Н.А. (Прикладная механика, 2013)
Проведено аналіз впливу характерних параметрів системи на область коливальної нестійкості колісного модуля; розглянуто вплив точності апроксимації нелінійної залежності сили відведення і п'яткового моменту на характер автоколивань, побудовано біфуркаційну множину, що розділяє площину параметрів на області з різним числом граничних циклів. An analysis of effect of characteristic parameters of the system, describing the wheel module, on area of oscillatory instability is carried out. An influence of accuracy of approximation of nonlinear dependence of the averting force and the heel moment on the character of self-vibrations is considered. A bifurcation set is built, which separates the plane of parameters on the areas with differing numbers of limit cycles.