Оптимізація ресурсного потенціалу промисловості міста з урахуванням його конкурентних переваг - Дубініна, М.В. (Економічний вісник Донбасу, 2014)
Виходячи з об’єктивних умов найбільший інтерес представляє оптимізація ресурсного потенціалу, що спирається на якісну характеристику головних чинників, що зумовлюють конкурентоспроможність, розкриваютьперспективи її розвитку. Сьогодні міста повинні ефективніше використовувати наявний ресурсний потенціал і застосовувати комплекс механізмів, які сприятимуть підвищенню рівня конкурентоспроможності їх економіки. Як свідчать результати досліджень, найшвидше перетворення відбуваються в економіці великих міст, які є ядрами економічної реструктуризації: для великих міст структурні зміни стають головним напрямом розвитку. За відповідних умов такі міста можуть стати точками економічних перетворень країни в цілому. Исходя из объективных предпосылок наибольший интерес представляет оптимизация ресурсного потенциала, основой которого являются факторы, обуславливающие конкурентоспособность и раскрывающие перспективу ее развития. Сегодня города должны эффективнее использовать имеющийся ресурсный потенциал и применять комплекс механизмов, которые будут способствовать повышению уровня конкурентоспособности их экономики. Как свидетельствуют результаты исследований, наиболее стремительно изменения происходят в экономике крупных городов, которые являются ядрами экономической реструктуризации: для крупных городов структурные изменения становятся главным направлением развития. При соответствующих условиях такие города могут стать точками экономических преобразований страны в целом. Proceeding from the objective conditions of greatest interest is the optimization of the resource potential, the basis of which are the determinants of competitiveness and revealing the prospect of its development. Today the city should make better use of available resource potential and apply the complex mechanisms that will contribute to improving the competitiveness of their economies. According to the research results, the most rapidly changes are occurring in the economy of cities, which are the engines of economic restructuring: the cities structural changes become the main direction of development. Under appropriate circumstances such cities may become by points of economic transformation of the country in hole.