Стан розвитку зовнішньої торгівлі товарами легкої промисловості України - Кулиняк, І.Я.; Глянцева, О.І. (Економічний вісник Донбасу, 2014)
За допомогою показників міжнародної торгівлі у статті проаналізовано стан розвитку зовнішньої торгівлі товарами легкої промисловості України, охарактеризовано динаміку товарообігу та особливості інвестування у легку промисловість України. Визначено основні причини погіршення стану розвитку зовнішньої торгівлі товарами легкої промисловості та виокремлено напрями її покращення. С помощью показателей международной торговли в статье проанализировано состояние развития внешней торговли товарами легкой промышленности Украины, охарактеризованы динамика товарооборота и особенности инвестирования в легкую промышленность Украины. Определены основные причины ухудшения состояния развития внешней торговли товарами легкой промышленности и выделены направления ее улучшения. In the article the state of foreign trade of light industrial products in Ukraine by the indexes of foreign trade is analysed. The dynamics of development of commodity turnover and features of investment policy in light industry of Ukraine are described. The main reasons of the deterioration of foreign trade of light industrial products and directions of improving foreign trade are determined.