Особливості формування епоксиакрилатних взаємопроникних полімерних сіток під впливом сонячного випромінювання - Самойленко, Т.Ф.; Ярова, Н.В.; Менжерес, Г.Я.; Бровко, О.О. (Доповіді НАН України, 2014)
Дослiджено кiнетичнi особливостi синтезу одночасних епоксиакрилатних взаємопроникних полiмерних сiток пiд впливом сонячного випромiнювання. Проведено порiвняльний аналiз ступеня перетворення функцiональних груп для полiмеризацiї в штучних i природних умовах. Виявлено, що при сонячному опромiненнi конверсiя епоксигруп є вищою, нiж при опромiненнi УФ-лампою, а конверсiя подвiйних зв’язкiв є практично однаковою для обох систем. Исследовано кинетические особенности синтеза одновременных эпоксиакрилатных взаимопроникающих полимерных сеток при воздействии солнечного излучения. Проведен сравнительный анализ степени превращения функциональных групп для полимеризации в искусственных и природных условиях. Обнаружено, что при солнечном облучении конверсия эпоксигрупп выше, чем при облучении УФ-лампой, а конверсия двойных связей является практически одинаковой для обеих систем. Kinetic specificities of the simultaneous epoxy-acrylate interpenetrating polymer networks synthesis under the solar radiation are investigated. The comparative analysis of the degree of functional groups conversion for the polymerization under artificial and natural conditions is made. It is found that the epoxy groups conversion is higher under the solar irradiation than under the irradiation of a UV lamp, and the double bonds conversion is actually the same for both systems.