Свойства графена в транспортной модели Ландауэра–Датты–Лундстрома - Кругляк, Ю.А. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2015)
С позиций транспортной модели Ландауэра–Датты–Лундстрома обсуждаются такие свойства графена как плотность электронных состояний и плотность носителей тока, число мод и максимальная проводимость, рассеяние в графене, подвижность в графене в связи с формулой Друде, циклотронная частота и эффективная масса в графене, плотность фононных состояний, сравнительный вклад электронов и фононов в теплопроводность графена. В заключение в справочных целях даётся сводка термоэлектрических коэффициентов для графена в баллистическом и диффузионном режимах проводимости со степенным законом рассеяния. З позицій транспортної моделі Ландауера–Датти–Лундстрома обговорюються такі графенові властивості як густина електронних станів і густина носіїв струму, число мод і максимальна провідність, розсіяння в графені, рухливість у графені у зв’язку з формулою Друде, циклотронна частота і ефективна маса в графені, густина фононних станів, порівняльний внесок електронів і фононів у графенову теплопровідність. На закінчення в довідкових цілях дається зведення термоелектричних коефіцієнтів для графену в балістичному та дифузійному режимах провідности зі степеневим законом розсіяння. On the basis of the Landauer–Datta–Lundstrom transport model, the following properties of graphene such as the electron density of states and the density of carriers, the number of modes and maximum conductivity, scattering in graphene, mobility in graphene in connection with the Drude formula, the cyclotron frequency and the effective mass in graphene, phonon density of states, the relative contribution of electrons and phonons in the thermal conduction of graphene are discussed. In conclusion, for reference purposes, a summary of thermoelectric coefficients for graphene in ballistic and diffusion conduction regimes with the power law of scattering is given.