Метод неравновесных функций Грина в матричном представлении: модельные транспортные задачи наноэлектроники в концепции снизу–вверх - Кругляк, Ю.А. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2015)
В рамках концепции «снизу–вверх» наноэлектроники рассматривается метод неравновесных функций Грина в матричной формулировке и применение его к модельным транспортным задачам 1D- и 2D-проводников в модели сильной связи с ортогональным базисом и с параметрическим учётом взаимодействия соседних атомов. Сформулирован общий метод учёта электрических контактов в уравнении Шредингера для решения задач квантового транспорта электронов. В рамках концепції «знизу–вгору» наноелектроніки розглянуто методу нерівноважних Ґрінових функцій у матричному представленні та застосування її до транспортних задач 1D- й 2D-провідників у моделі сильного зв’язку з ортогональним базисом і параметричним урахуванням взаємодії сусідніх атомів. Сформульовано загальну методу врахування електричних контактів у Шрединґеровому рівнянні задля розв’язання задач квантового транспорту електронів. Non-equilibrium Green’s functions method within the matrix presentation is considered and applied to model transport problems for 1D and 2D conductors using a parameterized nearest-neighbour tight-binding model with orthogonal basis within the scope of the ‘bottom–up’ approach of nanoelectronics. General method to account for electrical contacts within the Schrödinger equation to solve the quantum electronic-transport problems is formulated.