Катодний матеріял літійових джерел струму на основі нанокомпозиту анатаз/брукіт - Коцюбинський, В.О.; Миронюк, І.Ф.; Челядин, В.Л.; Мізілевська, М.Г.; Тадеуш, О.Х. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2015)
Золь–ґель-методою, що ґрунтується на гідролізі TiCl₄, одержано нанокомпозит анатаз/брукіт з величиною питомої площі поверхні близько 320 м²/г та розмірами первинних частинок < 10 нм. Одержаний матеріял апробовано в якості основи катодної композиції літійових джерел струму. Проаналізовано структурні зміни катодного матеріялу після розряду та запропоновано модель, що інтерпретує одержані експериментальні результати. Золь–гель-методом, основанным на гидролизе TiCl₄, получен нанокомпозит анатаз/брукит с величиной удельной площади поверхности около 320 м²/г и размерами первичных частиц < 10 нм. Синтезированный материал апробирован в качестве основы катодной композиции литиевых источников тока. Проанализированы структурные изменения катодного материала после разряда и предложена модель, интерпретирующая экспериментальные результаты. The anatase/brookite nanocomposite with the value of the specific surface area of about 320 m²/g and the primary particles’ sizes < 10 nm is obtained by sol–gel method based on the hydrolysis of TiCl₄. The resulting material is tested as a base for cathode composition of lithium power sources. The structural changes of cathode material after discharge are analysed, and a model interpreting the experimental results is proposed.