Кодекс фіскальної прозорості: ініціативи МВФ - Косова, Т.Д.; Ангеліна, І.А. (Економічний вісник Донбасу, 2014)
Розглянуто еволюцію впровадження Кодексу належної практики по забезпеченню прозорості в бюджетно- податковій сфері, розробленого МВФ, в трьох редакціях. Визначено основні напрями удосконалення оцінки фіскальної прозорості. Формалізовано концептуальну схему механізму оцінки державних витрат і фінансової підзвітності. Рассмотрена эволюция внедрения Кодекса надлежащей практики по обеспечению прозрачности в бюджетно-налоговой сфере, разработанного МВФ, в трех редакциях. Определены основные направления усовершенствования оценки фискальной прозрачности. Формализована концептуальная схема механизма оценки государственных расходов и финансовой подотчетности. The evolution of introduction of Code of the proper practice is considered on providing of transparency in a budgetary-tax sphere, worked out IMF, in three releases. Basic directions of improvement of estimation of fiscal transparency are certain. The conceptual chart of mechanism of estimation of the government spending and financial accountability формализована.