Система показників і оцінка суспільної ефективності електроенергетики України - Кадермєєва, Д.С. (Економічний вісник Донбасу, 2014)
Розроблено систему показників оцінки суспільної ефективності електроенергетики України, які визначають зовнішню й внутрішню економічну, соціальну і екологічну складову за сферами суспільного відтворення. За результатами розрахунків встановлено взаємозв'язок цих складових. Визначена необхідність встановлення пріоритетної складової суспільної ефективності галузі, обґрунтування рівня якої дозволить планувати величину інших показників. Разработана система показателей оценки общественной эффективности электроэнергетики Украины, которые определяют внешнюю и внутреннюю экономическую, социальную и экологическую составляющую по сферам общественного воспроизводства. По результатам расчетов установлена взаимосвязь этих составляющих. Определена необходимость установления приоритетной составляющей общественной эффективности отрасли, обоснование уровня которой позволит планировать величину других показателей. The scorecard of assessment of the effectiveness of public electric power sector of Ukraine was established. They determine the external and internal economic, social and environmental dimension on spheres of social reproduction. The calculations determined the relationship of these components. The necessity of a priority component of public sector efficiency was established. The level of study of the component will plan the value of other indicators.