Фінансове забезпечення та організаційно-економічне супроводження інноваційних процесів в економіці України - Підоричева, І.Ю. (Економічний вісник Донбасу, 2014)
Проаналізовано кількісні показники, що характеризують стан фінансового забезпечення наукової сфери та інноваційних процесів у промисловості України. Надано пропозиції з реформування діючої системи фінансування та удосконалення її відповідних механізмів. Висвітлено основні зміни у структурі органів управління інноваціями в Україні, сформовану в результаті проведення адміністративної реформи останніх місяців, визначено її не- доліки та запропоновано першочергові заходи щодо їх усунення. Проанализированы количественные показатели, характеризующие состояние финансового обеспечения научной сферы и инновационных процессов в промышленности Украины. Даны предложения по реформированию действующей системы финансирования и совершенствования ее соответствующих механизмов. Освещены основные изменения в структуре органов управления инновациями в Украине, сложившуюся в результате проведения административной реформы последних месяцев, определены ее недостатки и предложены первоочередные меры по их устранению. The quantitative indices of the current financial ensuring of the scientific sphere and innovative processes in the industry of Ukraine are analysed. The proposals on reforming of the operating system of financing and improvement of its corresponding mechanisms are given. The main changes in structure of governing bodies of innovations in Ukraine, developed as a result of carrying out administrative reform of the last months are considered, its shortcomings are defined and prime measures for their elimination are offered.