Влияние геометрии диска железнодорожного колеса на его радиальную и осевую жесткости - Пасичник, С.С. (Техническая механика, 2010)
Исследовано влияние формы диска железнодорожного колеса на его радиальную и осевую жесткости. С помощью метода конечных элементов рассчитаны жесткости колес с широко распространенными в мире дисками и различными их вариациями. Согласно результатам исследования рекомендованы перспективные модели колес для дальнейшей разработки упругих дисков. Досліджено вплив форми диску залізничного колеса на його радіальну та осьову жорсткості. За допомогою методу кінцевих елементів розраховано жорсткості коліс з широко розповсюдженими в світі дисками та різноманітними їх варіаціями. Згідно результатів дослідження рекомендовані перспективні моделі коліс для подальшої розробки пружних дисків. The influence of the form of a disk of a railway wheel on its radial and axial rigidity is investigated. Rigidity of wheels with disks that are in general use around the world and with their variations is calculated using the finite-element method. From the research results perspective models of wheels are recommended to develop elastic dicks.