Соціальний діалог: проблема досягнення стандартів Євросоюзу - Давиденко, В. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2006)
У різних країнах світу існує ціла мережа політичних і соціальних інституцій, покликаних створювати умови і механізми для вирішення соціальних проблем, пов’язаних з підвищенням добробуту громадян, із забезпеченням соціально-політичної та економічної стабільності суспільства. Дослідники виробили певні підходи до класифікації інституцій, що опікуються формуванням і реалізацією такої соціальної політики.