Дифузійна апроксимація статистичних експериментів з наполегливою нелінійною регресією і еквілібріумом - Королюк, Д.В. (Доповіді НАН України, 2014)
Запропоновано апроксимацiю статистичних експериментiв з наполегливою нелiнiйною регресiєю i еквiлiбрiумом, марковськими процесами в дискретно-неперервному часi: k = [Nt], 0 ≤ t ≤ T , для яких обгрунтовано дифузiйну апроксимацiю типу Орнштейна–Уленбека з неперервним часом. Предложена аппроксимация статистических экспериментов с настойчивой нелинейной регрессией и эквилибриумом, марковскими процессами в дискретно-непрерывном времени: k = [Nt], 0 ≤ t ≤ T , для которых обоснована диффузионная аппроксимация типа Орнштейна–Уленбека с непрерывным временем. We propose an approximation of statistical experiments with persistent non-linear regression and equilibrium by Markov processes in the discrete-continuous time: k = [Nt], 0 ≤ t ≤ T , for which the diffusion approximation of an Ornstein–Uhlenbeck type process with continuous time is constructed.